Oksehalesuppe
(3-4 pers)
ca. 1 kg oksehaler
10 g margarine
2 løg
1/4 selleri
1 gulerod
5 peberkorn
1/4 spsk paprika
1 spsk groft salt
1,5 l vand
10 g margarine
2 spsk mel
2 spsk sherry
salt, peber
Tilbehør: Halve
hårdkogte æg, flutes.
Er oksehalerne fede,
skæres noget af fedtet fra. Oksehalerne brunes i margarinen. Grønsagerne
skrælles, skæres i terninger og svitses med. Peberkorn, paprika
og salt tilsættes. Vand hældes ved og suppen koger ca. 3 timer til
kødet falder fra benene.
Suppen sies og skummes
for fedt. Margarinen brunes i gryden, melet drysses i, og suppen
piskes i. Suppen smages til med sherry, salt og peber. Kødet pilles
fra benene og kommes på suppen.
Suppen kan fryses. Sherry
tilsættes ved optøningen. Holdbarhed ved -18°: 6-8 måneder.
|

Energi: 9650
kilojoule (2305 kalorier) fordelt på 18% fra protein, 57% fra fedt,
25% fra kulhydrat.
|